Citeste si asulta cele mai frumoase povesti, povestiri, poezii, fabule, ghicitori si vorbe intelepte.
Povesti cu talc. Povestile copilariei. Ghicitoare, fabula si poezie.
colectie de parabole
povestiti audio pentru copii
povesti cu talc - acasa

Unde duce invidia

- povesti cu talc -


poveste Unde duce invidia


autor Raluca APETREI


Într-o mare companie franceză din zilele noastre, managerul general a făcut într-o zi un lucru neobişnuit: a venit într-o dimineaţă la serviciu şi şi-a convocat de urgenţă toţi angajaţii.

Printre aceştia, se afla şi unul renumit pentru piedicile pe care le punea colegilor care erau pe punctul de a fi promovaţi. Managerul auzise şi el despre acest individ şi s-a gândit să se convingă el singur dacă nu cumva cei care îl informau erau rău intenţionaţi.

L-a pus să se ridice în picioare pe împricinat, iar apoi a mai ridicat un tânăr foarte ambiţios care avea şanse de a ajunge director de departament. Apoi, i-a adresat celui invidios următoarea întrebare:

"-Uite, eu te las să îţi alegi singur o recompensă pentru munca pe care o depui de atâţia ani în compania noastră. Alege o promovare, o mărire de salariu, un concediu prelungit.....Ce vrei tu. Dar să ştii că indiferent ce ai alege, acest coleg al tău va primi dublu faţă de ce ai primit tu."

Atunci faţa invidiosului se întunecă brusc. Toţi angajaţii se uitau uimiţi unii la alţii, neînţelegând de ce făcea şeful lor acest gest.

"-Am nevoie de timp de gândire", răspunse angajatul chestionat.

"-Te aşteptăm", îi zise managerul calm.

"Dacă cer o mărire de salariu de 20%, celălalt primeşte 40%. Dacă cer o promovare, pe el îl va promova şi mai mult şi culmea...îmi ajunge şef direct. Nu, nu, nu.!...”

" -Ştiţi ce îmi doresc? Să îmi tăiaţi 50% din salariu şi să mă chemaţi şi sâmbăta la servici fără să mă plătiţi."

Cei prezenţi erau şocaţi.

Managerul nu putea crede ce aude!

"-Iar cu colegul tău ce vrei să fac? Să-l concediez?"

"-Exact!", a răspuns triumfător angajatul. "Iar luna asta să-l chemaţi şi sâmbătă şi duminica la serviciu fără să-l plătiţi!"

Bineînţeles că managerul nu a dat curs cererii sale, dar a vrut să le dea o lecţie angajaţilor săi şi să le arate că dacă se vor lasa copleşiţi de ideea rivalităţii, vor ajunge şi ei asemenea acestui coleg al lor pe care toţi l-au calificat drept nebun când i-au auzit cererea.

Morala:
Invidia este un sentiment care face mai mult rău celui care îl lasă să-i pătrundă în inimă decât celui care este victima invidiei cuiva. Succesele celor de lângă noi trebuie să reprezinte un imbold pentru a ne strădui mai mult, nicidecum motive de a ne „otrăvi” sufletele cu acest  urât sentiment.


 
Adauga pe Facebook Trimite unui prieten Adauga pe Twitter
Citita de ori


povesti cu talc despre noi contact links

Povesti Cu Talc sustine:

 

Psiholog Loredana Ionascu   Michelle - the sweet voice Editura Adevăr Divin
Patuturi copii   zambete, citate zambete, traieste zambind   Pur si simplu ... despre viata