Citeste si asulta cele mai frumoase povesti, povestiri, poezii, fabule, ghicitori si vorbe intelepte.
Povesti cu talc. Povestile copilariei. Ghicitoare, fabula si poezie.
colectie de parabole
povestiti audio pentru copii
povesti cu talc - acasa

Bucurie

- povesti cu talc -

poveste Bucurie

M-am trezit azi-dimineata cu zambetul pe buze.

Un gand imi flutura prin minte si ma gandeam sa-l dezvolt, sa meditez putin asupra lui.

Dilema mea avea cel putin doua parti: de ce ma trezesc eu in fiecare dimineata, care-I scopul, iar pe de alta parte, care-I secretul fericirii?

Astfel de intrebari razlete ma mai bantuisera, dar m-am gandit ca ar fi cazul sa-mi dau un raspuns cat mai repede, pentru a sti spre ce ma indrept, sau daca nu, macar sa-mi calmez constiinta.

Minune! Azi dimineata, inca somnoroasa mi s-a descoperit secretul si-mi venea sa dansez de bucurie si sa-l impartasesc tuturor…dar am ales sa-l tin pentru  mine, deoarece acum e momentul iluminarii mele bruste si vroiam doar sa simt si sa gust starea de spirit!

Tot timpul am urat mediocritatea si nu mi-am dorit o viata traita in van. Dimineata si gandul au venit ca o eliberare. Am deschis geamul. Acum vedeam pentru prima data bunatatea soarelui si am putut constientiza o farama de cer oglindit in ochii mei, care atingea ceea ce am eu mai pretios, ceea ce nu poate fi atins, vazut, poate doar simtit...

E nevoie de rezonanta in inima fiecaruia dintre noi. Pentru prima data am vrut si mi-am deschis inima ca sa fie umpluta cu iubire pentru oameni, pentru gâze, pentru firele de iarba, pentru zambetele de copil, pentru ridurile unei mame, pentru munca asidua a unui tata, pentru toata suferinta ce ma inconjura si avea nevoie doar de toleranta si intelegerea mea, dar mai ales de iubire.

Acum am dobandit cea mai mare avere din lume: un spirit linistit, eliberat, vesel si plin de curaj.

M-am bucurat ca nu mai e razboi in mintea mea: acum am ganduri ordonate, toate au loc – ma refer la acele ganduri care au un rol pozitiv in formarea mea.

Totusi ati vrea sa va spun secretul, nu?

Intr-un fel vi-l dezvalui, va spun ceea ce e mai important: se ascunde in noi. Descoperiti-l! Eu nu va pot ajuta , dar m-as bucra enorm sa-l gasiti si voi. E singurul care da sens vietii!


>> scrisa de Diana MOTRESCU    

 
Adauga pe Facebook Trimite unui prieten Adauga pe Twitter
Citita de ori
povesti cu talc despre noi contact links

Povesti Cu Talc sustine:

 

Psiholog Loredana Ionascu   Michelle - the sweet voice Editura Adevăr Divin
Patuturi copii   zambete, citate zambete, traieste zambind   Pur si simplu ... despre viata